Please follow this link. Kebaya Nyonya by Ole Kebaya: Increase Blog Traffic

Click here to show your support!

Monday, April 26, 2010

Increase Blog Traffic

Since i m new to this blogging world, I am seeking any advice in increasing blog traffic... So far, average of 30 visitors per day were visiting my blog...

Just need your view on what should i do... i did blogwalking and blog reading everyday beside reading the pioneer blogger's blog...

Feel free to share your opinions here and it is very appreciated...

Thanks!

8 comments:

  1. i also new... but my traffic juga semakin increase... sebenarnya.. tak perlu u target trafik.. kalau kita target trafik, mmg susah nak dapat ... u kena enjoy je.. masuk blog orang lain , komen entry diorang.. n ajak owner blog tu masuk blog kita pula... macam i buat bawah ni


    Comment my entry gak..klik sini



    ReplyDelete
  2. itu lah... memang buat mcm tuh.. tp busy sgt..kadang2 hanya sempat blogwalk 3-4 blog sehari...

    ReplyDelete
  3. yer, btol cm aiz ckp..why do got blog??nak enjoy writing ke nak target reader? if u nak target reader u kena make sure writing u mmg lawak gila. cuba tgk budakyangjahat.blogspot.com, ijaicool.blogspot.com, dan inibelogsaya.blogspot.com

    dulu i pon blogging in BI, tapi i tengok reader xbaca, diorang cuma pkir kita brlagak pndai bi, cuba u tulis kisah hdup u,pngalamn u yg kelakar..(follower xprlu rmai)rmai pon ok gak.hehe

    nk tau apa i buat???

    1) tulis in bm n try bt lawak bdoh
    2) bnyakkan bt entry suspend.(gosip artis org suka), cntoh: i buat story pasal artis seksi, kutuk2 semua, last2 i letak gmbr kucing je..and i dpt bnyk komen +
    3) bila u ping entry kt gengblogger, if entry u psal u ke, u plih je jenis entry u yg kntroversi mcm "gosip artis"
    4) if u betol2 nak tulis BI gak, u kena buat ayt santai, blog u senang di baca, ayat jauh2 mcm nih..eencyweency.blogspot.com
    5) share your story, jangan tunjukkan kemarahan di blog, jangan kutuk orang.mmg mnjadi.
    6) owh, kat blog inibelogsaya.blogspot.com, ade tips banyak lagi.u bacalah

    nama blog lagi best orang nak baca if u guna nama u cm i guna nama i..tak perlu nak tulis remember and to be remembered lah..

    ok??tq
    ini opinion sy jer~

    ReplyDelete
  4. ok.. thanks guys!.. really appreciated..
    huhuhu...adoi.. banyak nak kena buat nih... cuma takde idea nak buat/tulis aper... nak gosip2 artis.. mcm tak pandai bergosip.. itu lah asyik belajar jer... kalau soh cite pasai experiment pandai lah..huhuhu.....

    ReplyDelete
  5. then memang minat nak tulis.. tp at the same time seronot tgk traffic makin banyak.. kalau traffic asyik menurn jer, jadi di motivated pulak... mesti ada something wrong kan? itu yg nak kena find out.. anyway, thanks guys! really appreciated.. huhuhu

    SHARING IS CARING! Luv this statement!

    ReplyDelete
  6. mksud i bukan gosip artis, t org xsuka gak..pndai2 bt suspend..org mmg suka gosip artis..hehe..

    nak tulis psal experiment boleh, tp kena pndai bt plot suspend, kelakar..baca blog yg sy beri tuh...~

    ReplyDelete
  7. lepas nih nak tuko background pulak..huhuhu

    ReplyDelete