Please follow this link. Kebaya Nyonya by Ole Kebaya: Moon Story... Kisah Bulan...

Click here to show your support!

Tuesday, April 27, 2010

Moon Story... Kisah Bulan...





One more funny story of my eldest daughter...

One day, She was coming back from Giant with Mama Susi and Ayah Adolf... sambil driving, tengok bulan... then Mama Susi ajar Aesya, kalau nampak bulan kena ucapkan Subhanallah... Aesya noted and looked at the moon, then she says Subhanallah...

Dalam 5 minit kemudian... Mama Susi cakap.."Aesya.. ada bulan lagi lah... Aesya kena cakap ape yer kalau nampak bulan?" ... Guess what she replied?.... Cepat lah teka....


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Aesya replied.. " Mama Susi... Aesya tak tengok pon bulan tuh...."

Adus.. pandai pulak dia menjawab... baru 3 tahun tuh umur nyer...

FYI, Mama Susi and Ayah Adolf are our most beloved Indonesian friends...who lives in Malaysia.. They are very nice people.. May Allah bless you and your family... Ameen...



Luv all of them!!

5 comments:

  1. hehehehe..instead of saying lupa..better dia ckp aahh aesya tak tengok pun bulan..kikiki..hahaha x terfikir pun kita nk jawab cam tuh.. yo kak fifa u need to sit for MUMT..so that ur writing in malay become interesting..hehehehhehehe

    ReplyDelete
  2. Hanie... what is MUMT... is it something like MUET?....

    Ini mana nyer bahasa rojak... just wanna take one of my blog friend advise... to write in Malay... tp turn out to be very funny Malay languange...hahhaha...

    Anyway.. just keep trying..keep trying... (kena nyanyi mcm satu scene dlm cite Nemo... just keep swimming..just keep swimming...)

    ReplyDelete
  3. hahhahhaha,,budak mmg cmtuh, pndai menjawab..tmbh2 yg prempuan..kdg2 lyan diorang sakit ati, tp nak gelak..kena tahan nnti kalah..haha

    ReplyDelete
  4. memandangkan akak dah ade anak, banyakkan buat post pasal diorang, ambik gmbr kelakar diorang. buat plot ceriter..maybe letak video diorang..rujuk

    thepinkstilettos.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. nnt ank2 boleh tau betapa sygnya n sshnya nak jaga mereka waktu kecil... n betapa sweetnye kenangan2 nie.. ;)

    ReplyDelete