Please follow this link. Kebaya Nyonya by Ole Kebaya: May 2010

Click here to show your support!

Wednesday, May 26, 2010

Allergy?


Dear Friends,

Huh... hari yang meletihkan... sebenarnyer kami baru balik dari Hospital... My elder daughter admitted because of Allergy Reaction.. its started on Sunday actually... bangun dari tidur, dia mengadu gatal2 di bahagian belakang badan... memang ada kesan inflammation.. merah2... so kami pon pergi lah ke klinik.. pergi GP jer... so doctor pun bagi ubat allergy, sabun dan calamain lotion... Isnin pagi still ada lagi inflammation, siap merebak ke bahagian lain badan... dah lah asyik tergaru2 jer...

so i pon bawak dia ke GP lagi... so doctor nasihatkan teruskan makan ubat, then dia bagi sabun sebamed untuk mandi... kalau semakin teruk atau ada sesak nafas, dia nasihatkan untuk ambil injection... so sampai petang tuh i observed inflammation tu still terkawal lah.. so we decided to continue the medication... tapi dalam jam 10mlm.. keadaan semakin teruk...dah naik sampai ke muka.. so hubby pun terus bawak ke hospital... then kena tahan wad lah... untuk observation...sampai lah semalam, imflammation tu memang teruk..


Doctor diagnosed allergy because of antibiotic... tp tak tau antibiotic yang mana...memang kebelakangan nie kerap ambil antibiotics sebab demam la.. batuk la...

So parents please becareful.. not to give your children too much antibiotics.. and observe, maybe your child cannot stand it... LEARN FROM LESSON....

Alhamdullilah, pagi nie ada improvement... merah2 kat muka dah hilang... so petang doctor dah bagi kami balik... so i am very tired these two days.... huhuhu...tido kat kerusi recliner plastic tu jer... memang terasa sakit-sakit badan.. nak di jadikan cerita, i pon start demam... terpaksalah mengaku..memang dah tua kot..hihihi....nasib baik the first day, diorang benarkan my husband yang jaga (Thanks to my hubby too!!).. so i just tido kat hospital semalam jer...

And thanks to nurses of Wad 3 (Wad Kanak-Kanak) Hospital Tampin.. sebab memberikan layanan yang sangat baik kepada kami sekeluarga... 5 bintang!

Tuesday, May 25, 2010

Nak Duit Raya ?

Dear Friends!


Again, nak berkongsi peluang untuk menambah pendapatan.... HYPROBULK SMS


Boleh memberikan pulangan 50% hingga 100%.. hanya bermodalkan serendah RM250, Rm500 atau RM1000.... anda tentukan....

Hanya taja 3 orang sahaja dah menjanjikan pulangan modal 100% + pulangan 100% lagi....

Tak mustahil anda mendapat jumlah yg sama dengan kawan saya nie... Jadi siapa yang berusaha, tentu ada pulangan nyer


Produk nye????....

Pernah dapat sms promosi dari TESCO atau JUSCO? Sistem sms ini boleh digunakAn untuk tujuan promosi macam TESCO atau JUSCO ataupon pemberitahuan...

SIAPA yang sesuai menggunakan sistem sms ini???

Peniaga, Guru, Lecturer, Agen insurans.... persatuan.... dan sesiapa yang berminat...tiada had...


NAK TAHU DENGAN LEBIH LANJUT?? KLIK DI SINI

BOLEH DAFTAR PERCUMA DI SINI... KLIK DI SINI

Monday, May 24, 2010

My Wiggy Design: Simple

Dear Friends!

Assignment from Project Alpha again.. this week all about WIGGY design... This is how I want my WIGGY to look like..

ermmm it a bit simple.. but actually the smiley face means a lot...firstly... smile means kita suka or gembira dengan apa yang ingin kita lakukan...bila WIGGY sedang digunakan, smiley face akan berwarna kuning... thats mean we will know its in use... so kalau rosak, no light.... Then background colour brown... why? sebab WIGGY nih kita akan bawa kemana-mana sahaja kita pergi... so memang lasak... kalau colour brown, tak nampak sangat kotor.. thats not mean tak payah di bersihkan langsung... boleh...

Dan yang paling penting, of course lah kena ada perkataan P1W1 WIGGY kat atas dia.... but sorry.. my lappy takde sofware untuk drawing... arrrgghhh... memang terasa cam aper jer... lukis pon guna MS Word saja.. Thats why my design very simple ... and limit of time.. for your info.. i am writing this with my daugther sitting on my lap..huhuhu...and she also wants to draw her favaurite star...

anyhow.. here's my post.. seem it so simple but do enjoy it...



Episodes 33-35 of Project Alpha Season 2












Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Duit Raya 2010

Dear Friends!

Ini bukan scam... tak percaya, boleh saksikan di TV1 harinih (24 Mei 2010) jam 6ptg... kemunculan CEO HYPROBULK SMS



Again, nak berkongsi peluang untuk menambah pendapatan.... HYPROBULK SMS


Boleh memberikan pulangan 50% hingga 100%.. hanya bermodalkan serendah RM250, Rm500 atau RM1000.... anda tentukan....

Hanya taja 3 orang sahaja dah menjanjikan pulangan modal 100% + pulangan 100% lagi....

Tak mustahil anda mendapat jumlah yg sama dengan kawan saya nie... Jadi siapa yang berusaha, tentu ada pulangan nyer


Produk nye????....

Pernah dapat sms promosi dari TESCO atau JUSCO? Sistem sms ini boleh digunakAn untuk tujuan promosi macam TESCO atau JUSCO ataupon pemberitahuan...

SIAPA yang sesuai menggunakan sistem sms ini???

Peniaga, Guru, Lecturer, Agen insurans.... persatuan.... dan sesiapa yang berminat...tiada had...


NAK TAHU DENGAN LEBIH LANJUT?? KLIK DI SINI

BOLEH DAFTAR PERCUMA DI SINI... KLIK DI SINI

Monday, May 17, 2010

Who Will Win the World Cup?

Hi Friends!

Today, my post will be on "Who will Win the World Cup?"... it is a bit difficult since I am not a football fan :( .. i just happen to know all about this since my husband is a football fan... and people around me talk about it...just now, my husband also surprised to see me reading FIFA website..lol...

First time I watched the FIFA World Cup Campaign, I am stunned to see such a attractive campaign.. The bull, leapord.. and all other animal are playing ... such a brilliant campaign.. even for me, so call not a football fan.. huhuhu...

For me, I think there are three favourite team to win this..that are Italy, Brazil and Spain...

In Year 2006, Italy won the World cup in Germany, Brazil won the Year 2002 in Korea-Japan, Italy won the Year 1998 World cup in France...

So this year I am supporting ITALY again to win the FIFA World Cup since they are having good winning track record plus having the world class players...


Above is a promo from Project Alpha, where you can obtain Edition South Africa 2010 key ring and irresistible items from ADIDAS such as shower gel, EDT 100ml and DEO Spray 150ml and the price is as low as RM 39.90.. check out this link to know more... promo link


Feel free to watch Project Alpha Season 2 Episodes 26 to 28.. its really cool!










Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Lady Gaga...

Hi Friends,

Nie video clips yg my sister in law forwardkan tru Facebook... for me it is cool and really appreciate what this group has done..

Actually, this is an Acapella Group named On The Rocks (click if you want to know them)....

On the Rocks is the University of Oregon's premiere all male a cappella ensemble...

They even have albums... thats impressive!!!

My daughters also like to watch this vids.. they will dance just like them... and i think better they watch this vids rather then original Lady Gaga vids... healthier...hhuhuhu...

Do enjoy it!!

video

Don't forget to click the advert, if you like this post...

Thursday, May 13, 2010

How Many Wiggies?

Hi Friends!

Guess .. how many WIGGIES there are in this picture?
Please try to count... or you just guess.... use your creativity to obtain the correct answer...



I have counted and the answer is 220 WIGGIES! How about you? Did you get the same answer?

Do enjoy the vids from Project Alpha Season 2 Episodes 22 to 25:












Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Monday, May 10, 2010

REDMUMMY for the Adidas Ole KO Challenge!

Dear Friends...

Today my post willl be supporting REDMUMMY for the Adidas KO Challenge!

Why I am writing this? ... Because the Season Preview
1 and Season 2 blooggers will be playing futsal one-on-one at the Adidas Ole KO road show at Cebtre Court, Mid Valley Megamalll, Friday May 21 at 7:30pm.... if you happen to be there, please support REDMUMMY for me since i an living so far away from KL...!

WHY? ya... WHY???.... REDMUMMY represent all the wonderful, pretty, tough MUMMY in the world... since we just celebrated MOTHER"S DAY yesterday... BTW Happy Mother's Day to all wonderful mother on earth!




Do enjoy Episodes 18 to 21 of Project Alpha Season 2:










Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Catch the Project Alpha bloggers at the Adidas Ole KO road show at Centre Court, Mid Valley Megamall, Friday 21 May at 7.30pm!

Friday, May 7, 2010

Peluang Bisness.. Business Opportunity (Hypro Bulk SMS)

Dear Friends!

Hari nih but entry untuk promote peluang bisness kepada sesiapa yang berminat nak menambah pendapatan.. tak kira muda atau tua...

just nak share satu biz affiliate yg memberikan pulangan komisyen 50%-100%..hypro bulk sms. sykt yg tgh berkembang dgn keahlian baru 14k ahli...pasaran masih luas. dgn hanya bermodalkan RM500 - RM1k....menjana pendapatan RM1k seminggu adalah tidak mustahil. hanya taja 3 org untuk mendapatkan modal + keuntungan 100%. jom sama2 kita cari duit raya awal2 thn ni...

Untuk mendapat info berkenaan bisnes nih, boleh klik di sini... kalau berminat nak join, boleh register di DAFTAR. Jika ada sebarang pertanyaan, boleh email atau call no handphone yang dipaparkan di website...

Thursday, May 6, 2010

My Message to AIDSAware

Hi friends....

Today i will post something to make ourself aware of AIDS.. we have been talking about AIDS since long time ago.. but have we ask ourself whether we really understand what are the causes of AIDS? and since not everybody joint any movement about AIDSawareness and well verse about this.. but we do need to be aware of AIDS as we own a family and friends.. maybe someday we need to discuss or explain about this to them...

For me.. i did some readings on AIDS since i am a teenager...now i am a mother of two daugthers... i do understand that someday, i have to explain about AIDS to my daughter as they also facing the risks of AIDS and try to protect them for AIDS... so this why i feel why creating awareness for fighting AIDS is important...

Fighting AIDS for our young generation, future generation!



Do enjoy the Vids by Project Alpha Season 2 Episodes 15 to 17....





Monday, May 3, 2010

Interview...

Hi.. sorry dah few days tak update blog... actually very busy lately..

Hari nih ada interview untuk Graduate Assistantship.... research assistant... untuk Master Study...itu je lah sumber pendapatan i nanti.. hihihi..

So quite stressful today, sbb tak tau interviewer tuh nak tanya apa nanti... just wish me success, ok?

Daaa....