Please follow this link. Kebaya Nyonya by Ole Kebaya: Allergy?

Click here to show your support!

Wednesday, May 26, 2010

Allergy?


Dear Friends,

Huh... hari yang meletihkan... sebenarnyer kami baru balik dari Hospital... My elder daughter admitted because of Allergy Reaction.. its started on Sunday actually... bangun dari tidur, dia mengadu gatal2 di bahagian belakang badan... memang ada kesan inflammation.. merah2... so kami pon pergi lah ke klinik.. pergi GP jer... so doctor pun bagi ubat allergy, sabun dan calamain lotion... Isnin pagi still ada lagi inflammation, siap merebak ke bahagian lain badan... dah lah asyik tergaru2 jer...

so i pon bawak dia ke GP lagi... so doctor nasihatkan teruskan makan ubat, then dia bagi sabun sebamed untuk mandi... kalau semakin teruk atau ada sesak nafas, dia nasihatkan untuk ambil injection... so sampai petang tuh i observed inflammation tu still terkawal lah.. so we decided to continue the medication... tapi dalam jam 10mlm.. keadaan semakin teruk...dah naik sampai ke muka.. so hubby pun terus bawak ke hospital... then kena tahan wad lah... untuk observation...sampai lah semalam, imflammation tu memang teruk..


Doctor diagnosed allergy because of antibiotic... tp tak tau antibiotic yang mana...memang kebelakangan nie kerap ambil antibiotics sebab demam la.. batuk la...

So parents please becareful.. not to give your children too much antibiotics.. and observe, maybe your child cannot stand it... LEARN FROM LESSON....

Alhamdullilah, pagi nie ada improvement... merah2 kat muka dah hilang... so petang doctor dah bagi kami balik... so i am very tired these two days.... huhuhu...tido kat kerusi recliner plastic tu jer... memang terasa sakit-sakit badan.. nak di jadikan cerita, i pon start demam... terpaksalah mengaku..memang dah tua kot..hihihi....nasib baik the first day, diorang benarkan my husband yang jaga (Thanks to my hubby too!!).. so i just tido kat hospital semalam jer...

And thanks to nurses of Wad 3 (Wad Kanak-Kanak) Hospital Tampin.. sebab memberikan layanan yang sangat baik kepada kami sekeluarga... 5 bintang!

No comments:

Post a Comment