Please follow this link. Kebaya Nyonya by Ole Kebaya: October 2011

Click here to show your support!

Sunday, October 16, 2011

Kebaya Nyonya Dewasa: Light Yellow

KEBAYA NYONYA DEWASA DAN KAIN BATIK

LIGHT YELLOW/SULAM BUNGA ORANGE
SIZE M

Bahu 15"
Lilit Dada 40"
Lilit Pinggang 36"
Labuh Tangan 20"
Labuh Baju (Belakang) 22.5"

Kebaya shj RM 120 sehelai
Kain batik (sold out)


Email me for details:
kebayaolekebaya@facebook.com


Kebaya Nyonya Dewasa: Light Purple/ Pinkish

KEBAYA NYONYA DEWASA

PURPLE PINKISH
SIZE L (SOLD OUT)

Kebaya shj RM 120 sehelai
Sepasang macam dalam gambar RM 145 (Sarong belum jahit - rm 25 untuk tempahan sarong)

Email me for details:
kebayaolekebaya@facebook.com



Thursday, October 6, 2011

Kebaya Nyonya Dewasa - Biru

KEBAYA BIRU
SIZE M
Kebaya shj RM 120 sehelai
Sepasang macam dalam gambar RM 145 (Sarong belum jahit - rm 25 untuk tempahan sarong)

Ukuran:
Bahu 14.5"
Lilit Dada 36"
Lilit Pinggang 33"
Lilit Pinggul 38"
Labuh baju (belakang) 22"
Labuh tangan 20.5"

Email me for details:


kebayaolekebaya@facebook.com

Wednesday, October 5, 2011

Kebaya Nyonya Kanak-kanak: Hitam dan Biru

Hi Semua.

Koleksi Kebaya Nyonya Kanak-kanak yang terbaru. Buat masa ini, hanya dua pasang kebaya sahaja yang ready stock; warna hitam dan biru. Kedua-duanya sangat sweet. Anak-anak pasti comel dan manis jika memakai nya.


UPDATED ON 1/8/2012


ALL SOLD OUT

BLACK
QUANTITY 1
RM 100 / SET

bahu 11"
lilit dada 26"
lilit pinggang 25"
lilit pinggul 32"
labuh tangan 14"
labuh baju (belakang) 15"

Sarong: (Pinggang Getah dan Zip)
Pinggang 21"
Pinggul 24"
Labuh sarong 27.5"
(Boleh kecilkan atau pendekkan sarong)




AVAILABLE (27 November 2011)
BLUE
QUANTITY 1
RM 100 / SET




bahu 12.5"
lilit dada 32"
lilit pinggang 30"
lilit pinggul 34"
labuh tangan 14"
labuh baju (belakang) 18"

Sarong: (Pinggang Getah dan Zip)
Pinggang 22"
Pinggul 30"
Labuh sarong 28"

(Boleh kecilkan atau pendekkan sarong)




Sila email ke kebayaolekebaya@facebook.com atau fifamusz@yahoo.co.uk untuk sebarang pertanyaan.

Terima Kasih.

Fifa, Ole Kebaya

Kain Sulam Kebaya Nyonya - Cotton

Hi Semua..

Ole Kebaya memperkenalkan koleksi terbaru, Kain Sulam Kebaya Nyonya yang di perbuat daripada kain cotton. Tidak Jarang dan tidak perlu pakai inner. Jadi boleh dipakai oleh semua lapisan umur..

Sulaman nya adalah motif Kebaya Nyonya Melaka. Jenis Sulaman Tangan yang kemas dan anda pasti berpuas hati.

Kalau suka, cepat2 grab kerana HANYA ADA 2 HELAI SAJA LAGI (CHILLI RED DAN MAROON 1)... SIAPA CEPAT, DIA PUNYA!
Harga pasaran RM 180 sehelai

COTTON GREEN

RM 170 FOR KEBAYA (SOLD)
RM 28 FOR SARONG BATIK (AVAILABLE)

UKURAN MAKSIMUM:
Lilit Dada 56"
Lilit Punggung 56"
Labuh Baju (Belakang) 27"
Labuh Tangan 24"
Bukaan Pergelangan Tangan 14"




COTTON LIGHT ORANGE
SOLD
RM170 (Termasuk pos)

UKURAN MAKSIMUM:
Lilit Dada 52"
Lilit Punggung 52"
Labuh Baju (Belakang) 29"
Labuh Tangan 24"
Bukaan Pergelangan Tangan 14"


COTTON CHILLI RED
AVAILABLE
RM170 (termasuk pos)

UKURAN MAKSIMUM:
Lilit Dada 54"
Lilit Punggung 54"
Labuh Baju (Belakang) 27"
Labuh Tangan 24"
Bukaan Pergelangan Tangan 15"



COTTON DARK MAROON 1
AVAILABLE
RM170 (termasuk pos)

UKURAN MAKSIMUM:
Lilit Dada 56"
Lilit Punggung 56"
Labuh Baju (Belakang) 27"
Labuh Tangan 24"
Bukaan Pergelangan Tangan 15"



COTTON DARK MAROON 2
SOLD
RM170 (Termasuk pos)

UKURAN MAKSIMUM:
Lilit Dada 56"
Lilit Punggung 56"
Labuh Baju (Belakang) 27"
Labuh Tangan 24"
Bukaan Pergelangan Tangan 14"


Fell free to contact us for any information at:

kebayaolekebaya@facebook.com
fifamusz@yahoo.co.uk

Thank You

Fifa, Ole Kebaya

Tuesday, October 4, 2011

1st Cashout Earning Nuffnang

Hi Semua,

Setelah sekian lama berblogging (takde lama mana pon, 2 tahun aje) akhirnya aku cashout earning Nuffnang buat pertama kali.. nak tau berapa amount nyer?

Jeng..

Jeng...

Jeng..


Poyo pulak tue...



-

-



Takde lah banyak mana pon... :) jangan marah yer, nanti kena jual..

Orang lain dah beratus- ratus cash out... siap ada yang dah beribu-ribu lemon pon.. takde lah poyo macam nie.. betul tak?


Anyway, tak sabar tunggu cheque tu sampai.. walau pon amout nye ciput saja..



Sunday, October 2, 2011

Kebaya Nyonya Purple dan Hari Raya

Hi Semua..

Harap-harap masih belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin kepada kawan-kawan, customers Ole Kebaya, kenalan dan semua muslimin dan muslimat yang membaca dan mengikuti perkembangan blog ini.. Saya baru ada kesempatan nak menulis skek.. :)

Hari Raya memang hari yang gembira buat semua terutama anak-anak kecil kerana dapat menggayakan pakaian yang cantik-cantik.. Anak-anak saya pon tidak ketinggalan menggayakan kebaya koleksi kami. Memang sangat cantik dan manis. Tahun ini, kami memilih purple theme, macam biasa tone purple kami berbeza supaya gambar/photo nampak meriah ada ada variasi warna.

Saya memakai kebaya dark purple dengan sulaman bunga berwarna pink, manis sekali. Kebaya warna ini memang susah didapati. Tahun ini, ada sehelai sahaja dalam koleksi. Maaf yer kepada sesiapa yang kempunan.. saya sapu dulu..:) Sarung adalah dari range batik prada (batik prada adalah batik dengan cetakan gold daripada Indonesia) memang cantik sekali.

Anak-anak memakai kebaya purple dengan rona pink..cute dan manis sekali! Sarung daripada kain batik dengan warna yang berbeza untuk menampakkan variasi antara keduanya. Masing-masing happpy sangat sampai taknak salin baju, pakai dari pagi sampai ke malam.. so adorable!

Kebaya Kakak Aesya di alter sedikit di bahu dan badan kerana size badan yang agak kecil.
Dyja yang happy dapat pakai baju cantik..Kebaya Dyja langsung tidak di alter sebab badannya agak gempal..
Kepada customers yang membeli kebaya kami, harap berpuas hati dan boleh beli lagi untuk sambutan Hari Raya tahun hadapan.. Tetapi kena beli awal, sebab semakin dekat raya, semakin susah untuk mendapatkan stok.. takut kempunan nanti.