Please follow this link. Kebaya Nyonya by Ole Kebaya: 2013

Click here to show your support!

Saturday, December 14, 2013

Encyclopedia of Life Support Systems EOLSS

EOLSS - An Integrated Compendium of Twenty Encyclopedias
You can access EOLSS at http://www.eolss.net 

The EOLSS body of knowledge is an integrated compendium of twenty encyclopedias. It attempts to forge pathways between disciplines in order to show their interdependence and helps foster the transdisciplinary aspects of the relationship between nature and human society. It deals in detail with interdisciplinary and trandiscplinary subjects, but it is also disciplinary as each major core subject is covered in great depth, by world experts.

Please explore the following useful web pages:
EOLSS Demo: http://www.eolss.net/Eolss-Demo.aspx
EOLSS books: http://www.eolss.net/ebooklib
EOLSS sample chapters: http://www.eolss.net/Sample-Chapters
DESWARE sample chapters: http://www.desware.net/Sample-C


Source: http://www.eolss.net/
hapters/

Wednesday, August 28, 2013

Model Kebaya

Model Kebaya 2013
Kebaya Nyonya by Ole Kebaya


This girls are our official MODEL for Kids Nyonya Kebaya.

Why?? 

They love to wear kebaya .. ssooo muchhh!!

sudah 3 tahun berturut - turut pakai kebaya nyonya during Hari Raya. 
Actually, bukan disuruh, but diorang yang minta nak pakai. 

So this year, our theme was actually "Black, Grey and White".. Tapi this 2 girls minta nak pakai PINK KEBAYA.  So in my mind, just carik sahaja KEBAYA NYONYA  HITAM with PINK embroidery. Then buatkan SARONG PINK. Actually, that sarong pink were from the same KAIN BATIK.. but tailor sangat pandai jahit.. nampak macam from different kain batik.. 

Then setelah di groomed oleh their Aunt EJ.. 
WALLAH! .. 
jadilah ala - ala GOTHIC KEBAYA gitew .. 
with their make-up, flowery headband and of course, their glittery handbang.. 

THANKS TO AUNTIE EJ!!

Trend Hijab Tahun 2013 / 2014

Dear Friends,

Just nak buat a simple survey berkenaan TREND HIJAB untuk tahun 2013/2014.

Minta tolong jawab survey di bawah nie yer.. 



InsyaAllah jika tiada aral melintang, Ole Kebaya akan mengeluarkan HIJAB brand kami sendiri.

Oleh itu, kami ingin mendapatkan info berkenaan hijab dari anda semua supaya hijab keluaran kami akan mendapat tempat di hati anda serta memenuhi citarasa semua.

Terima kasih kami ucapkan untuk kerjasama dari anda semua. 
Harapan kami agar sentiasa mendapat sokongan dari anda dan kami akan cuba lakukan yang terbaik.

Ole Kebaya

Tuesday, August 27, 2013

Merdeka Sale 2013

MERDEKA OFFER
(23 AUGUST- 2 SEPTEMBER 2013)


FREE POSTAGE FEE untuk pemhantaran di dalam Malaysia dengan setiap pembelian 
READY STOCK ITEM.


PM Ole Kebaya di facebook 


untuk maklumat lanjut. TQ


Fifa, Ole Kebaya

Saturday, July 13, 2013

Habbatus Sauda dalam Kapsul

Habbatus Sauda dalam Kapsul

ALTAMIS

Pemakanan habbatus sauda adalah sunnah. Baik diamalkan seisi keluarga

Saya amalkan sebiji pagi dan sebiji malam. 


Testimoni daripada saya:

Selalunya, kalau jam 10 pagi masih belum breakfast sure perut dah masuk angin atau dah start pening

Sejak amalkan habbatus sauda, tidak ada masalah sebegitu lagi.

Tiada lagi sakit-sakit urat disebabkan angin dalam badan.

Badan terasa segar dan bertenaga setiap hari.

Mudah bangun pagi walaupon tidur lewat.


Kalau anda ingin mencuba, boleh isi contact form. 


Stok sangat terhad, jadi cepat-cepat order yer. 


Harga 
RM36 sebotol (60 kapsul)

Postage fee RM 6 ke Semenanjung Malaysia
Sabah atau Sarawak will be advised

Thanks!


Feedback on Nyonya Kebaya by Ole Kebaya

Feedback 

daripada customer berkenaan 

Kebaya Nyonya Melaka 
by 
Ole Kebaya

Panduan Mengukur Badan untuk Kebaya Nyonya Melaka by Ole Kebaya


Panduan Mengukur Badan 

untuk 

Kebaya Nyonya Readymade 

dari Melaka oleh 

Ole Kebaya



Friday, July 12, 2013

Kebaya Nyonya Budak Kelabu

Stok Raya 2013
Kebaya Nyonya Kanak-kanak
Kelabu

Cepat - cepat inform kalau suka.
Setiap design hanya ada sepasang sahaja


Thursday, July 11, 2013

Tempoyak Crepe ?


Pergi tesco kelmarin, ternampaklah satu kiosk jual kek lapis Sarawak. Survey harga kek lapis, mula lah mereka-reka nak makan kek lapis.. Ada macam-macam jenis kek lapis.. oreo lah.. red velvet lah.. cadbury.. dan banyak lagi.. tak ingat pulak semua nama-nama tu..

Tiba-tiba ternampak benda yang aku sangat-sangat teringin nak rasa. Durian Crepe! So aku pon beli lah sebab terlalu teringin, dah lah 2-3 hari lagi nak puasa. Nanti kempunan pulak.

Balik rumah, sambil buat keje teringat nak makan durian crepe tu. Macam biasa, hubby dan anak-anak memang tak suka benda macam nie.

Gigitan pertama, ok jer lah rasa nyer. So aku pon makan abes seketul, ada 4 ketul lagi. Nak makan lagi tapi terasa kenyang pulak. Jadi simpan dalam peti ais.

Esok nyer, teringat nak makan durian crepe lagi. So aku pon ambil seketul.

Gigitan pertama.....

ALAMAK! Kenapa masam nie? Dah basi ker?..

 so aku pon try makan kulit nyer.. ok jer ... then makan krim.. pon ok... errmmmm try makan durian nyer....

euuiiihhhh... masam macam TEMPOYAK ..

tak tau di mana silap nyer, but memang tak boleh blah dengan durian crepe nie..

dah jadi TEMPOYAK CREPE pulak...

apa lagi, memang buang abes saki baki tempoyak crepe tu.. hhihihi..

So nasihat aku,

"Kalau beli DURIAN CREPE, make sure makan bagi abes pada hari yang sama, secepat mungkin.. kalau simpan, maybe ia akan bertukar menjadi TEMPOYAK CREPE"

Tuesday, July 2, 2013

Cara kupas kulit nenas

Aku suka minum jus nenas, tapi agak malas nak kupas kulit nenas tu. Bukan apa, dah kupas then nak kena buang pulak mata nenas. Kalau tak buang elok-elok, sure rasa 'pedo' lidah *bak kata orang perak*

Fir0002/flagstaffotos.com.au


Erm.. tadi dapat email, ada alat untuk dapatkan isi nenas jer.. macam menarik kan? Nak tau macamana, boleh tengok link di bawah nie.. 


bukan saja dapat isi nenas tu, bentuk nenas pon tidak terjejas.. boleh guna balik untuk letak nasi goreng nenas..ala-ala di kedai.. kalau masak nasi goreng la..

Menarikkan? 28 hengget saja.. 

Friday, June 28, 2013

Kebaya Kanak-kanak Hitam, Pink, Kelabu, Brown

Kebaya Nyonya Kanak-kanak
PM kami di FB


Kebaya Kanak2
3-4THN
Bahu 9", Lilit dada 23", Labuh tangan 11.5"
Sarong boleh request.


Kebaya Kanak-kanak
Anggaran umur 4-6thn
Pink
Bahu 10.5", Lilit dada 27", Labuh tangan 12", Labuh sarong 24"



Kebaya Kanak-kanak
Anggaran umur 5-7thn
Kelabu
Bahu 11", Likit dada 28", Labuh tangan 13", Labuh sarong 24.5"



Kebaya Kanak-kanak
Anggaran umur 4-6thn
Green (material Chiffon)
Bahu 10", Lilit dada 26", Labuh tangan 13, Labuh sarong 24.5"



Kebaya Kanak-kanak
Anggaran umur 4-6thn
Dark Brown
Bahu 11", Lilit dada 27", Labuh tangan 13", Labuh sarong 24" (susun kipas di belakang)


Tuesday, May 21, 2013

Material Kebaya Nyonya Motif Burung


Motif Burung
Pink Shades (Coral Rose)
Kasa Rubia
Boleh jahit kebaya pendek atau labuh (2.5m)
Ada sehelai shj.. Cepat2 contact kami jika berminat




Material Kebaya Nyonya Motif Gold Fish


Motif Gold Fish
Light Blue 
Kasa Rubia
Boleh jahit kebaya pendek atau labuh (2.5m)
Ada sehelai shj.. Cepat2 contact kami jika berminat



Tuesday, April 16, 2013

Material Kebaya Nyonya Cotton April 2013

 Kain Sulam Cotton - Tidak jarang, agak tebal dari kasa rubiah (2.5m) 
Material untuk Kebaya Nyonya Top shj

Boleh buat kebaya pendek or kebaya labuh 

Maksimum ukurlilit 52"
Sila isikan contact form atau PM kami di fb kebayaolekebaya
 jika berminat! 
Thanks!

Warna-warna:

1 White (Merak)
2 Brown
3 Purple
4 Cream
5 Orange
6 Brown
7 Dark Brown (Merak)
8 Striking Green)
9 Light yellow
10 Electric Blue
11 Chilli Red
12 Cream
13 Brown
14 Brown
15 Green (Merak) -SOLD OUT
16 Blue
17 Brown
18 Grey
19 Blue
20 Peach
21 Grey
22 Pink - SOLD OUT
23 Light Brown (Merak)
24 Orange
25 Blue Purplish (Merak)
26 Brown
27 Grey Greenish
28 Dark Brown
29 Dark Brown
30 Maroon
31 Maroon

Kebaya Dewasa Sulam Penuh

Kebaya Nyonya Dewasa
Sulam penuh pada badan kebaya
Material Kasa Rubiah



Sila isi contact form di bawah jika berminat. 

Stock hanya ada sehelai setiap satu seperti di bawah:




Size S: bahu 14.5", lilit dada 36"

Hitam sulam pink 

Purple sulam purple 

Purple sulam pink/red 



Size XL: bahu 16", lilit dada 41"
Chilli red sulam yellow/red
Light pink sulam dark pink
Light yellow sulam pink
Royal Yellow



Friday, April 12, 2013

Promosi Set Kain Sulam Kebaya Nyonya

Set Kain Sulam Kebaya Nyonya

(Kain Sulam untuk kebaya + Kain Batik)
Hanya ada satu set untuk setiap pattern. Jadi cepat-cepat kalau suka.

Sila isikan Contact Form untuk pertanyaan harga.

2.5m (ukur lilit maksimum 52")
Boleh buat kebaya pendek atau kebaya labuh 

 SET 1
Cream 
Material Kasa Rubiah (Jarang)

 SET 2
Light Blue
Material Kasa Rubiah (Jarang)

 SET 3
Chilli Red
Material Kasa Rubiah (Jarang)

 SET 4
Light Peach (Merak)
Material Kasa Rubiah (Jarang)

SET 5
Cream (Gold Fish)
Material Kasa Rubiah (Jarang)

Thursday, April 11, 2013

Habbatus Sauda dalam kapsul

Habbatus Sauda Ariffbillah 
adalah pemakanan sunnah, banyak kelebihan kepada pengguna. 



Offer price untuk sesiapay yang ingin mencuba --> 
Sebotol RM 40 (Normal price RM36 + RM6 pos laju)

2 botol RM 78 (Normal price RM 72 + RM6 pos laju)



Harga termasuk postage fee ke Semenanjung Malaysia. 

Tambahan RM2 untuk Sabah dan Sarawak




Di bawah nie feedback dari pengguna Habbatus Sauda




Sekarang ( July 2013) 
Arifbillah 
sudah di re-branding kepada 
ALTAMIS

Boleh rujuk sini


Wednesday, April 10, 2013

Pre-Order Kebaya Nyonya Melaka


Pre-Order Kebaya Nyonya Melaka di sini bukan bermaksud tempah kebaya yer.. 
Pre-order means, customer bayar deposit then pihak Ole Kebaya akan tgkkan kebaya based on warna dan ukuran badan yang customer berikan. 
Deposit perlu ada untuk memastikan commitment dari customer dan saya--- saya sediakan service utk mencari kebaya anda dan anda tidak akan menjadi sebahagian statistik "back out" buyer.

Di bawah ni Cara-cara dan T&C untuk Kebaya Nyonya Pre-Order  Basis.. Sila baca dan jika setuju, kita boleh proceed dengan urusniaga..

1. Nyatakan warna kebaya yang anda mahu (Merah, Pink, Light Blue, Hitam, Maroon - kalau berdasarkan warna asas lagi mudah). Sulam yang paling cantik dan kemas shj yang akan akan dipilih. Kalau customer nak tentukan sulam agak susah sebab ia bergantung kepada stock di supplier.
2. Tentukan size kebaya (Kalau bagi ukuran badan lagi senang- bahu, lilit dada, lilit pinggang, labuh tangan (dari bahu ke tulang pergelangan tangan), labuh sarong.. then bagitau nak pakai longgar or muat2)
3. PM semua butiran di atas termasuk Nama, Postal Address dan hp no.
4. Confirmation order akan diberikan beserta jumlah deposit (60% dari total price) yang perlu dibayar.
5. Kami akan check dengan supplier availibility kebaya berdasarkan anggaran size kebaya sesuai dengan ukuran badan anda.
6. Proses pengambilan kebaya pre-order dari supplier akan dilakukan setiap hujung minggu: Size sebenar kebaya akan di check berdasarkan ukuran badan yang di berikan.
7. Jika kebaya anda ada, gambar akan di upload dlm album (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.342746712469890.77203.153010208110209&type=3)  beserta ukuran sebenar kebaya. Baki pembayaran perlu dijelaskan. (Pada tahap ini, deposit tidak akan dipulangkan sekiranya costumer membatalkan pembelian kerana pada tahap ini, work has been done dan kebaya itu tidak boleh dipulangkan kembali kepada supplier)
8. Proses pengeposan akan dilakukan setelah menerima confirmation pembayaran dari anda.

 Jika kebaya anda tiada;
- boleh tunggu sehingga stok baru tiba, atau
- deposit anda akan dipulangkan semula.
Terpulang kepada anda..

9. Kebaya akan dihantar kepada customer menggunakan POS LAJU kecuali atas permintaan customer untuk menggunakan perkhidmatan pos yang lain (Postage fee perlu dibayar oleh customer).
10. Tracking number akan diberikan kepada customer setelah kebaya dipos.

Sila email ke kebayaolekebaya@facebook.com untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih,
Fifa (Ole Kebaya)

Tuesday, April 9, 2013

Kebaya Nyonya by Ole Kebaya in Mudah.my


Hi Ladies!

Our products also can be found in Mudah.my

Check it out!

Keychain Kebaya Nyonya Melaka

Key-chain Kebaya Nyonya Melaka

Jenis getah yer, so tidak mudah pecah/rosak
Ukuran 3cm x 6cm..
ada tulis MELAKA di keychain

PRICE: 
3 keping RM15 
6 keping RM25
(termasuk postage fee ke SM. Tambahan RM2 untuk Sabah dan Sarawak)

Warna:
BIRU
MERAH

HIJAU
PINK
PURPLE
HITAM




Wednesday, April 3, 2013

Brooch Kebaya Kanak-kanak

Brooch / Keronsang 
Kebaya Kanak-kanak

Diameter 2.5cm 
RM 15 per set (3 keping) + RM 6 Postage fee (SM)




Kebaya Nyonya Budak Comel

Kebaya Nyonya Budak
April 2013

Boleh browse ukuran setiap kebaya di facebook Ole Kebaya.










Wednesday, March 20, 2013

Fridge Magnet Kebaya Nyonya

Fridge Magnet Kebaya Nnyonya 
untuk di jual...

Boleh buat suvenier untuk kawan - kawan.. atau hiasan di peti ais anda.. Comel tau!


Jenis Ceramik
Dimensi 10cm x 8 cm
Ada 6 warna semuanyer.. nak beli satu2 pon boleh.. 

FRIDGE MAGNET NYONYA KEBAYA

RM 5 SETIAP SATU + POS LAJU RM6 (SM)

BELI 3 KEPING RM20 TERMASUK POS LAJU (SM)

BELI 1 SET (6 keping macam dalam gambar) RM34 TERMASUK POS LAJU (SM)

KAMI AKAN POS GUNA SAMPUL POS LAJU 
(sampul yang ada bubble wrap di dalam.. sbb takut pecah pulak.. harga sampul tu RM6).