Please follow this link. Kebaya Nyonya by Ole Kebaya: July 2013

Click here to show your support!

Saturday, July 13, 2013

Habbatus Sauda dalam Kapsul

Habbatus Sauda dalam Kapsul

ALTAMIS

Pemakanan habbatus sauda adalah sunnah. Baik diamalkan seisi keluarga

Saya amalkan sebiji pagi dan sebiji malam. 


Testimoni daripada saya:

Selalunya, kalau jam 10 pagi masih belum breakfast sure perut dah masuk angin atau dah start pening

Sejak amalkan habbatus sauda, tidak ada masalah sebegitu lagi.

Tiada lagi sakit-sakit urat disebabkan angin dalam badan.

Badan terasa segar dan bertenaga setiap hari.

Mudah bangun pagi walaupon tidur lewat.


Kalau anda ingin mencuba, boleh isi contact form. 


Stok sangat terhad, jadi cepat-cepat order yer. 


Harga 
RM36 sebotol (60 kapsul)

Postage fee RM 6 ke Semenanjung Malaysia
Sabah atau Sarawak will be advised

Thanks!


Feedback on Nyonya Kebaya by Ole Kebaya

Feedback 

daripada customer berkenaan 

Kebaya Nyonya Melaka 
by 
Ole Kebaya

Panduan Mengukur Badan untuk Kebaya Nyonya Melaka by Ole Kebaya


Panduan Mengukur Badan 

untuk 

Kebaya Nyonya Readymade 

dari Melaka oleh 

Ole Kebaya



Friday, July 12, 2013

Kebaya Nyonya Budak Kelabu

Stok Raya 2013
Kebaya Nyonya Kanak-kanak
Kelabu

Cepat - cepat inform kalau suka.
Setiap design hanya ada sepasang sahaja


Thursday, July 11, 2013

Tempoyak Crepe ?


Pergi tesco kelmarin, ternampaklah satu kiosk jual kek lapis Sarawak. Survey harga kek lapis, mula lah mereka-reka nak makan kek lapis.. Ada macam-macam jenis kek lapis.. oreo lah.. red velvet lah.. cadbury.. dan banyak lagi.. tak ingat pulak semua nama-nama tu..

Tiba-tiba ternampak benda yang aku sangat-sangat teringin nak rasa. Durian Crepe! So aku pon beli lah sebab terlalu teringin, dah lah 2-3 hari lagi nak puasa. Nanti kempunan pulak.

Balik rumah, sambil buat keje teringat nak makan durian crepe tu. Macam biasa, hubby dan anak-anak memang tak suka benda macam nie.

Gigitan pertama, ok jer lah rasa nyer. So aku pon makan abes seketul, ada 4 ketul lagi. Nak makan lagi tapi terasa kenyang pulak. Jadi simpan dalam peti ais.

Esok nyer, teringat nak makan durian crepe lagi. So aku pon ambil seketul.

Gigitan pertama.....

ALAMAK! Kenapa masam nie? Dah basi ker?..

 so aku pon try makan kulit nyer.. ok jer ... then makan krim.. pon ok... errmmmm try makan durian nyer....

euuiiihhhh... masam macam TEMPOYAK ..

tak tau di mana silap nyer, but memang tak boleh blah dengan durian crepe nie..

dah jadi TEMPOYAK CREPE pulak...

apa lagi, memang buang abes saki baki tempoyak crepe tu.. hhihihi..

So nasihat aku,

"Kalau beli DURIAN CREPE, make sure makan bagi abes pada hari yang sama, secepat mungkin.. kalau simpan, maybe ia akan bertukar menjadi TEMPOYAK CREPE"

Tuesday, July 2, 2013

Cara kupas kulit nenas

Aku suka minum jus nenas, tapi agak malas nak kupas kulit nenas tu. Bukan apa, dah kupas then nak kena buang pulak mata nenas. Kalau tak buang elok-elok, sure rasa 'pedo' lidah *bak kata orang perak*

Fir0002/flagstaffotos.com.au


Erm.. tadi dapat email, ada alat untuk dapatkan isi nenas jer.. macam menarik kan? Nak tau macamana, boleh tengok link di bawah nie.. 


bukan saja dapat isi nenas tu, bentuk nenas pon tidak terjejas.. boleh guna balik untuk letak nasi goreng nenas..ala-ala di kedai.. kalau masak nasi goreng la..

Menarikkan? 28 hengget saja..